Produsele de îngrijire care îți schimbă viața

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

Laboratoarele Ducray / Pierre Fabre Dermo-Cosmétique
POLITICA DE PROTECȚIE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Vă mulțumim că vizitați Pagina noastră de Internet. Protecția şi securitatea datelor personale ale clienților şi utilizatorilor noştri reprezintă o preocupare esențială pentru grupul Pierre Fabre.

Politica actuală de confidențialitate explică ce informaţii sunt colectate atunci când vizitaţi şi utilizați Pagina noastră de Internet şi modul în care acestea sunt prelucrate.


Cine suntem noi?

Această Pagină de Internet („Pagina de internet”) este operată de Pierre Fabre Dermo-Cosmétique, 45 place Abel Gance 92 100 Boulogne (denumită în continuare „Pierre Fabre” sau „Noi”), companie care este responsabilă cu prelucrarea Datelor cu caracter personal ce pot fi colectate de la dvs. pe Pagina de Internet în scopurile descrise mai jos.

Vă invităm să citiţi cu atenţie această Politică de Confidenţialitate pentru a cunoaşte condițiile procesării Datelor dvs. personale atunci când vizitaţi Pagina noastră de Internet. Vă rugăm să reţineţi că acestea pot fi actualizate în orice moment de către Pierre Fabre. Data cea mai recentă de actualizare va apărea pe această pagină. Vă invităm să o verificaţi în mod regulat.


Informaţiile pe care le colectăm despre dvs.
 
În funcție de serviciile care sunt oferite de Pagina noastră de Internet si de cele pe care le utilizaţi, de alegerile dvs. şi de configurarea dispozitivului dvs. (în special referitoare la module cookie şi alte module de tip tracker), Datele cu caracter personal care vă privesc („Datele dvs. cu caracter personal”), colectate şi prelucrate de Pierre Fabre, sunt în special următoarele:
 

  • Atunci când utilizaţi Pagina noastră de Internet, vi se poate cere să ne furnizați în mod voluntar Date cu caracter personal, inclusiv numele de familie, prenumele, adresa fizică, adresa de e-mail, numărul de telefon, preferinţele şi interesele dvs. şi toate informaţiile necesare pentru a vă răspunde la orice cerere sau pentru a rezolva orice reclamație din partea dvs.

  • Când vizitaţi Pagina noastră de Internet, serverul nostru colectează automat diverse informaţii generate de browser (sistem de navigare) sau de dispozitiv, inclusiv și în special: numele domeniului; adresa IP; data, ora şi durata vizitei; tipul de browser, sistemul de operare şi paginile vizitate. Nu folosim aceste date colectate automat pentru a încerca să vă identificăm şi nu le corelăm cu Datele cu caracter personal detaliate mai sus, pe care ni le furnizaţi.

De asemenea, există posibilitatea să obținem Date cu caracter personal cu privire la persoana dvs. de la terţe părți

  • Scopurile prelucrării Datelor dvs. cu caracter personal

Veți găsi în continuare o prezentare generală a scopurilor prelucrării Datelor dvs. cu caracter personal de către serviciile noastre şi motivele pentru care este necesară prelucrarea acestora.
 
 

 Scopurile prelucrării Datelor dvs. cu caracter personal de către serviciile noastre

În continuare, găsiți o prezentare generală a prelucrării Datelor dvs. cu caracter personal de către serviciile noastre şi motivele pentru care este necesară procesarea acestora.

Scopul prelucrării datelor


Motivele care fac necesară prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal de către serviciile noastre

Să vă răspundem la întrebările trimise prin e-mail, formular de contact şi chat

În conformitate cu interesele legitime ale Pierre Fabre pentru a servi clienţii şi posibilii clienți şi în cazul în care prelucrarea este necesară în contextul activităţii noastre curente

Să vă dea posibilitatea să creaţi un spaţiu personal sau un cont de invitat (cont client) pentru a cumpăra produse online

Pentru a vă servi mai bine la executarea comenzilor dvs. (executarea unui contract)

Să vă oferim un serviciu mai bun: de exemplu, pentru a găsi cel mai apropiat punct de vânzare sau magazin

Pentru a oferi servicii mai bune clienților noştri / posibililor noştri clienți în conformitate cu interesele legitime ale Pierre Fabre

Să gestionăm şi să optimizăm relaţia cu clientul, inclusiv prin îmbunătăţirea Paginii noastre de Internet şi, în general, a produselor şi serviciilor noastre

Pentru a răspunde mai bine la nevoile clienților noştri / posibililor noştri clienţi în conformitate cu interesele legitime ale Pierre Fabre

Cu excepția cazului în care vă opuneți la acest lucru, conform celor indicate mai jos în secțiunea „Drepturile dvs.” și „Module Cookie”, să înțelegem mai bine preferințele dvs. analizând comportamentului dvs. pe Pagina noastră de Internet şi să vă oferim produse sau servicii mai bine adaptate intereselor dvs.

Pentru a răspunde mai bine la nevoile clienților noştri / posibililor noştri clienţi în conformitate cu interesele legitime ale Pierre Fabre

Să vă trimitem informaţii despre ofertele, noutățile şi evenimente noastre (newslettere, informații şi alte articole publicate)

Acordul vostru explicit

Realizarea de analize statistice

În conformitate cu interesele legitime ale Pierre Fabre în cazul în care prelucrarea este necesară la administrarea activităților Noastre curente

Să notificăm autorităților competente despre orice probleme asociate cu utilizarea produselor noastre

În conformitate cu obligaţiile Noastre legale

  

În cazul în care acestea sunt colectate, datele cu caracter personal care sunt necesare în aceste scopuri sunt marcate cu un asterisc pe diferite pagini din Pagina noastră de Internet. Dacă alegeţi să nu completați aceste câmpuri, noi nu putem să prelucrăm cererile dvs. şi/sau să vă oferim produsele şi serviciile solicitate. Celelalte date personale sunt pur şi simplu opţionale şi ne permit să vă cunoaştem mai bine şi să îmbunătăţim comunicarea şi serviciile noastre în mod corespunzător. Mai multe informaţii despre scopurile specifice şi baza legală a acestor activități de prelucrare sunt prezentate mai jos.


Divulgare şi Transfer de Date cu caracter personal

Suntem parte a grupului global Pierre Fabre şi, ocazional, după caz, putem să ne aflăm în situația de a dezvălui Datele dvs. cu caracter personal în cadrul grupului Pierre Fabre pentru scopurile stabilite mai sus.

De asemenea, putem împuternici furnizori terţi de servicii (care vor acţiona conform instrucţiunilor noastre) pentru a ne ajuta să vă oferim informaţii, produse sau servicii, pentru a coordona şi a gestiona activităţile noastre, sau pentru a gestiona şi a îmbunătăţi Pagina noastră de Internet. În astfel de cazuri, aceste terţe părţi pot avea nevoie să acceseze Datele dvs. cu caracter personal.

Dacă Datele dvs. cu caracter personal sunt transferate în afara SEE (Spațiul Economic European) către alte societăți din grupul Pierre Fabre sau către alți furnizori de servicii, vom lua măsuri pentru a ne asigura că Datele dvs. cu caracter personal beneficiază de acelaşi nivel de protecție ca şi în situația în care acestea ar fi rămas în cadrul SEE, inclusiv prin încheierea de contracte de transfer de date, pe baza Clauzelor Contractuale Tip aprobate de către Comisia Europeană, actualizate sau revizuite, sau prin utilizarea programelor de certificare, cum ar fi Privacy Shield UE – pentru transfer către Statele Unite sau a altor mecanisme de transfer, cum ar fi, după caz, deciziile de adecvare, Regulile Obligatorii ale Societăților sau contractele aprobate de către Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor.

De asemenea, este posibil să comunicăm Datele dvs. cu caracter personal către terți în cadrul oricărei vânzări reale sau potențiale a societății noastre sau a oricăror active care ne aparțin sau care aparțin societăților noastre afiliate, situație în care Datele cu caracter personal pe care le deținem cu privire la utilizatorii noştri pot fi cele ale activelor transferate.

Vom răspunde, de asemenea, solicitărilor de informaţii în cazul în care ne sunt cerute prin lege sau în cazul în care o astfel de divulgare este necesară pentru a proteja drepturile noastre şi/sau pentru a ne conforma cu procedurile juridice, cu o hotărâre judecătorească, cu o cerere din partea unei autorități de reglementare sau cu orice acţiune în justiţie împotriva noastră.


[Prospectare prin mijloace electronice]

Când legea ne permite şi sub rezerva consimţământului dvs. atunci când este necesar, putem comunica cu dvs. prin mijloace electronice pentru a vă prezenta produsele şi serviciile noastre. Dacă doriți să vă dezabonați pentru a nu mai primi comunicările Noastre, vă rugăm să folosiţi [link-ul de „dezabonare” conţinut în email-urile noastre] sau să ne contactați direct la adresa „Contactaţi-ne” şi noi vom înceta să vă transmitem mesaje.


Stocarea Datelor dvs. cu caracter personal

Ca regulă generală, noi vă stocăm Datele cu caracter personal doar pe perioada necesară pentru a atinge scopul pentru care acestea au fost colectate.

Noi vă stocăm Datele cu caracter personal doar pe perioada strict necesară pentru a gestiona relaţia cu dvs. (de exemplu, când deschideţi un cont, când transmiteți o părere, etc.).

Cu toate acestea, noi vom stoca Datele dvs. cu caracter personal în scopuri de marketing timp de trei ani de la data ultimei interacţiuni pe care am avut-o cu dvs. dacă nu sunteţi client, şi atâta timp cât menținem legătura cu dvs. prin activităţile noastre promoţionale, în cazul în care sunteţi client, cu excepţia cazului în care refuzați atunci când primiţi unul dintre mesajele noastre de prospectare.
 
Adresele IP colectate din motive de securitate nu vor fi păstrate mai mult de 10 zile.
 
În final, jurnalele de conexiune care sunt colectate vor fi păstrate, atâta timp cât sunteţi de acord cu acest lucru, prin utilizarea de module cookie şi alte module trackers utilizate pe Pagina noastră de Internet, pentru o perioadă care nu depășește treisprezece (13) luni, în conformitate cu legile şi regulamentele aplicabile. Pentru mai multe detalii, consultaţi secţiunea „Module Cookie” de mai jos.
 
Este posibil să fim nevoiți să stocăm Datele dvs. cu caracter personal sub formă de arhivă ulterior datei specificate mai jos, pentru a ne conforma obligaţiilor legale care ne revin sau, dacă este necesar, având în vedere limitarea aplicabilă, pentru a ne asigura drepturile (de exemplu, informaţiile referitoare la tranzacţii vor fi păstrate pe durata contractului şi 5 ani după aceea).
 
Odată ce Datele dvs. cu caracter personal nu mai sunt necesare în scopurile menționate sau în vederea arhivării pentru a satisface obligaţiile noastre legale sau pentru prescriere, ne asigurăm că acestea sunt fie complet distruse sau anonimizate.
 
 
Legături externe
 
Pagina de Internet poate conţine legături către pagini terțe de internet. Deoarece Pierre Fabre nu are niciun control asupra acestora, societatea nu este responsabilă pentru practicile lor de protecţie a datelor, vă recomandăm să verificaţi politicile pagini de internet ale terților în ceea ce priveşte protecţia datelor. Această politică se aplică numai la Datele cu caracter personal colectate prin Paginile noastre de Internet sau în cadrul activităţilor noastre.
 
 
Drepturile dvs.
 
În conformitate cu legea, aveţi următoarele drepturi privind Datele dvs. cu caracter personal:
 
• Să obțineți o copie a Datele dvs. cu caracter personal, precum şi a informaţiilor privind modalitățile de prelucrare a Datelor cu caracter personal şi baza lor juridică;
• Să rectificați Datele cu caracter personal incorecte (inclusiv dreptul de a completa orice Date cu caracter personal incomplete);
• Să ştergeți Datele dvs. cu caracter personal (în unele legislații nu se va putea aplica până când acestea nu mai sunt necesare pentru a atinge scopul pentru care au fost colectate sau prelucrate);
• Să limitați prelucrarea Datelor dvs. cu caracter personal atunci când:
◦ este disputată corectitudinea Datelor dvs. cu caracter personal;
◦ prelucrarea este ilegală, dar vă opuneți ştergerii Datelor dvs. cu caracter personal;
◦ noi nu mai avem nevoie de Datele dvs. cu caracter personal, dar sunt încă necesare pentru recunoaşterea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă.
• Să cereți portabilitatea Datelor dvs. cu caracter personal într-un format uşor de citit de către un echipament pentru o terţă parte (sau pentru dvs.) în cazul în care prelucrarea noastră se bazează pe acordul dvs. sau pe executarea unui contract care a fost încheiat cu dvs.;
• Să oferiți instrucțiuni generale sau specifice privind prelucrarea şi utilizarea datelor dvs. personale după decesul dvs.
• Să vă opuneți oricând oricărui contact telefonic în scopuri comerciale, înregistrându-vă gratuit pe pagina de Internet: www.bloctel.gouv.fr;
• Să vă retrageți acordul pentru prelucrarea Datelor dvs. cu caracter personal (în cazul în care această prelucrare se bazează pe acordul dvs.) fără a aduce atingere legalității prelucrării pe baza acordului dat înainte de retragerea acestuia;
• Să vă opuneți prelucrării în scopuri comerciale; şi
• Să obţineți sau să consultați o copie a măsurilor corespunzătoare luate pentru a transfera Datele dvs. cu caracter personal către o ţară terţă sau către o organizaţie internaţională.
 
 
În plus faţă de drepturile de mai sus, aveţi dreptul de a vă opune față de orice prelucrare a Datelor dvs. cu caracter personal justificată de interesul legitim al Pierre Fabre, inclusiv crearea profilului (spre deosebire de o justificare prin consimţământul dvs. sau pentru executarea unui contract cu dvs.). De asemenea, aveţi dreptul de a vă opune față de orice prelucrare a Datelor dvs. cu caracter personal în scopuri de marketing, inclusiv crearea de profile.
 
                                                                                                                            
De asemenea, aveţi dreptul să depuneți o plângere la autoritatea dvs. locală de control însărcinată cu protecția datelor, CNIL 3 loc de Fontenoy, Paris, Franţa 75007.
 
Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteți contacta folosind datele de contact de mai jos, la secţiunea „Contactați-ne”. Vă rugăm să reţineţi că vă putem solicita o dovadă a identității dvs. şi ne rezervăm dreptul de a factura taxe în cazul în care legea ne permite acest lucru, de exemplu, dacă cererea dvs. este vădit nefondată sau excesivă. Vom încerca să răspundem solicitării dvs. în termenul aplicabil.
 
 
Module Cookie
 
Un modul cookie este un mic fişier care poate fi stocat pe hard-disk aparatului dvs. sau pe serverul unei pagini de Internet. Noi utilizăm module cookie pentru a obține anumite informaţii colectate automat, după cum am descris mai sus. Nu sunteţi obligat(ă) să acceptați un cookie şi puteți alege ce cookie să acceptați prin modificarea setărilor browserului dvs., astfel încât acesta să nu accepte module cookie. Pentru mai multe informații despre modulele cookie, inclusiv cum să configuraţi browserul dvs. de Internet pentru a le refuza sau pentru a controla mai bine instalarea de module cookie pe aparatul dvs., vă rugăm să vizitaţi www.aboutcookies.org.
 
 
Tipuri de module cookie pe care le folosim
 
Utilizăm pe pagina noastră de internet mai multe tipuri de module cookie în diferite scopuri: acestea sunt cunoscute ca module cookie strict necesare, module cookie de performanţă, module cookie de marketing şi module cookie funcționale. Unele module cookie pot fi furnizate de terţe părţi pentru a oferi caracteristici suplimentare pentru Pagina noastră de Internet şi sunt prezentate mai jos.
 
            • Module cookie strict necesare: sunt module cookie care sunt esenţiale pentru efectuarea unei acțiuni pe care o solicitați, cum ar fi conectarea la contul dvs. Dacă refuzați modulele cookie prin modificarea setărilor browserului dvs., nu putem garanta funcționalitatea completă a Paginii noastre de Internet în timpul vizitei dvs.
            • Module cookie de performanță: sunt module cookie utilizate pentru a îmbunătăți Pagina noastră de Internet, de exemplu pentru analize care ne permit să știm cum este utilizată Pagina noastră de Internet și unde să facem îmbunătățiri. Aceste module cookie sunt utilizate pentru a colecta informații despre modul în care vizitatorii utilizează Pagina noastră de Internet. Aceste informații sunt colectate într-o formă anonimă și includ numărul de vizitatori, sursa acestora și paginile pe care le-au vizitat.
            • Module cookie de marketing: aceste module cookie sunt folosite pentru a difuza reclame specifice unui aparat sau altui dispozitiv identificat (și nu unei persoane desemnate cu nume sau identificabile în alt mod), care sunt relevante pentru interesele asociate activității Paginii de Internet accesate de la acel aparat sau dispozitiv (de exemplu, clicuri pe bannerele publicitare, subpagini vizitate, căutări efectuate cu cuvinte cheie). Aceste module cookie sunt folosite și pentru a limita de câte ori un utilizator vede o reclamă și pentru a măsura eficiența unei campanii de publicitate. De asemenea, acestea pot memora faptul că Pagina de Internet a fost accesată de pe un dispozitiv și comunică aceste informații societăților de marketing. Modulele cookie de marketing de pe Pagina noastră de Internet sunt gestionate de către părți cu permisiunea noastră. Modulele cookie de marketing sunt folosite pentru a identifica sursa de publicitate de la care un utilizator a fost redirecționat către Pagina noastră de Internet, pentru a afla dacă este interesant să investim în această sursă de publicitate.
            • Module cookie funcționale: aceste module cookie îmbunătățesc performanța și funcționalitatea site-ului nostru, adesea ca urmare a unei acțiuni specifice a utilizatorului. De exemplu, putem personaliza conținutul propus sau putem stoca preferințele dvs.
            • Module cookie de Partajare a plug-in-urilor de rețele sociale ale terților legate de Modulele de rețele sociale: integrarea modulelor de rețele sociale permite stocarea modulelor cookie de către furnizorii lor. Aceste module cookie permit utilizatorilor noștri să împărtășească informații cu rețeaua socială în cauză, dar permit și operatorului de rețea socială să identifice utilizatorul și să stocheze informații despre utilizarea Paginii de Internet de către acesta în profilul său.
 
Veți găsi mai jos lista modulelor cookie pe care le utilizăm pe Pagina noastră de Internet.

Scop

Tip de modul cookie

Nume modul cookie

Numele aplicației

Durata de stocare

Analitic

Permanent

UA

Google Analytics

13 luni

Module cookie funcționale

Permanent

scroll_after_redirect

Ducray.com

-

Module cookie funcționale

Permanent

Toky_state

Ducray.com

13 luni

Module cookie funcționale

Permanent

token_auth_offline

Ducray.com

1 zi

Module cookie funcționale

Permanent

pf_store_map_bounds

Ducray.com (Store locator)

-

Module cookie funcționale

Permanent

pf_store_user_pos

Ducray.com (Store locator)

-

Module cookie funcționale

Permanent

_gat_UA-23625047-2

Google Analytics

-

Module cookie de analiză

Permanent

_ga

Google Analytics

12 luni

Module cookie de analiză

Permanent

_gid

Google Analytics

3 luni

Module cookie funcționale (Strict necesare pentru Toky Woky)

Permanent

__cfduid

tokywoky

12 luni

Module cookie funcționale

Permanent

GPS

Youtube.com

1 zi

Module cookie funcționale

Permanent

PREF

Youtube.com

8 luni

Module cookie de performanță 

Permanent

YSC

Youtube.com

-

Module cookie Publicitare

Permanent

IDE

doubleclick.net

13 luni

Module cookie Publicitare

Permanent

NID

doubleclick.net

6 luni

Module cookie funcționale

Permanent

VISITOR_INFO1_LIVE

Youtube.com

6 luni

Module cookie funcționale

Permanent

_gcl_au

Ducray.com

2 luni

Module cookie funcționale

Permanent

Drupal.tableDrag.showWeight

Ducray.com

9 luni

Module cookie funcționale

Permanent

pa-submit

Ducray.com

SESSION

Module cookie funcționale

Permanent

has_js

Ducray.com

SESSION

Module cookie funcționale

Permanent

NSC_WJQ_QG-TJUFTNBSRVFT2-Q-IUUQT

Ducray.com

1 zi

Module cookie funcționale

Permanent

cookie-agreed

Ducray.com

3 luni

Module cookie funcționale

Permanent

SESSION

Ducray.com

1 luni

Module cookie rețele sociale

Permanent

_unam

Sharethis

9 luni

Module cookie rețele sociale

Permanent

pxcelBcnLcy

Sharethis

-

Module cookie rețele sociale

Permanent

pxcelPage_c010

Sharethis

7 zis

Module cookie rețele sociale

Permanent

__stid

Sharethis

12 luni

Module cookie rețele sociale

Permanent

pxcelAcc3PC

Sharethis

12 luni

 
 
Ștergerea modulelor cookie
 
Dacă refuzați modulele cookie, nu vom mai stoca module cookie pe dispozitivul dvs., cu excepția modulelor cookie „funcționale” prezentate mai sus (incluzând, în special, un cookie pentru a vă aminti că nu doriți ca modulele cookie să fie instalate când vizitați Pagina de Internet).
Rețineți că dacă alegeți să ștergeți sau să refuzați anumite module cookie, acest lucru va afecta anumite caracteristici sau servicii de pe Pagina noastră de Internet.
 
 
Actualizarea Politicii de Confidențialitate
 
Este posibil să modificăm oricând această politică de confidențialitate pentru a reflecta modificările aduse legislației și / sau practicilor noastre de confidențialitate.
Contact - Dacă aveți întrebări cu privire la această politică de confidențialitate sau dacă doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile dvs., vă rugăm să ne contactați la următoarea adresă: contact.ducray@pierre-fabre.com
 
Avem un responsabil pentru protecția datelor care poate fi contactat la următoarele coordonate: dpofr@pierre-fabre.com
 
 
Ultima modificare: 20/07/2018